Dolar 32,3487
Euro 34,7293
Altın 2.419,83
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

İzmir’de Karabağlar’ın geleceği gençlerle şekilleniyor

İzmir’de Karabağlar’ın geleceği gençlerle şekilleniyor
28 Nisan 2024 13:44
11

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Yıldız Kenter Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Karabağlar Kent Konseyi Gençlik Çalıştayı’na katıldı.İZMİR (İGFA) – Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Yıldız Kenter Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Karabağlar Kent Konseyi Gençlik Çalıştayı’nda gençlerle bir araya geldi.

Sosyal İklim Derneği, Habitat Derneği, EÇEV ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İzmir Şubesi işbirliğinde 3 aylık süreçte gerçekleştirilen çalışmalarla hazırlanan Çalıştay’ın açılış konuşmasında Başkan Kınay, gençlerin yaptığı çalışmalar ve verdikleri emekler için onlara teşekkür etti. Karabağlar’da gençler, kadınlar ve çocuklar için sosyal belediyecilik anlayışıyla beraber geleceğe yönelik umutları büyüten yaşamı Karabağlar’dan başlatacaklarını burgulayan Başkan Kınay, bu çalışma anlayışıyla hep birlikte doğrudan katılımcı, ortak bir yönetim ile birlikte bu süreçleri sürdüreceklerinin altını çizdi.

Çalıştayda yapılacak tartışmalarla belediyecilik çalışmalarına çok büyüt katkılar sağlanacağını düşündüğünü belirten Başkan Kınay, Karabağlar’da gençler için gerçekleştirilecek projeler hakkında konuştu. İlk olarak kurulacak gençlik meclisinden bahseden Başkan Kınay, gençlerin yönetim süreçlerine vereceği katkılarla daha güzel bir Karabağlar’ı birlikte oluşturabileceklerini ifade etti. Genç işsizliğin yoğun yaşandığı Karabağlar’da gençlerin iş bulabilmesi için Bölge İstihdam Ofisi kuracaklarını belirten Başkan Kınay, bu ofislerde işverenlerin ihtiyaç duyduğu pozisyonlar ile iş arayan gençlerin çalışma taleplerini eşleştireceklerini söyledi. Ayrıca bu ofislerde istihdam danışmanlığı ve eğitimleri verileceğini vurgulayan Başkan Kınay, iş arama, CV hazırlama, mülakat teknikleri gibi eğitimlerle gençlere yardım edeceklerini ifade etti. İstihdam ofisi çalışmalarını oluşturulacak portal üzerinde dijital ortama taşıyacaklarını ifade eden Başkan Kınay, düzenlenecek istihdam fuarları ile öğrenci veya mezun gençlere iş ve staj imkanları sağlayacaklarının altını çizdi.

Manisa'da mesir coşkusu fener alayı ile katlandı Manisa’da mesir coşkusu fener alayı ile katlandı

KARABAĞLAR’DA YAŞAYANLARA ÖNCELİK

Açılacak yeni tesislerdeki istihdam olanaklarında Karabağlar’da yaşayan uygun yetkinlikteki genç ve kadınlara öncelik verileceğini vurgulayan Başkan Kınay, meslek ve dil kurslarının çeşitliliklerini artırarak, meslek örgütleri ve STK’larla işbirliği içinde, gençlik meclisinin taleplerine göre belirlenecek farklı alanlarda konferans ve seminerler organize edeceklerini belirtti. Karabağlar için büyük önem taşıyan bir üretim olanı olan mobilya sektöründe Mobilya Akademi’de Aydın Mahallesi Marangozluk ve Çıraklık Eğitim Merkezi’nin aktif olarak işlemesini sağlayacaklarını dile getirdi. Düzenlenecek spor, kültür, sanat ve eğlence organizasyonları ile gençlerimize sosyalleşme ve zamanlarını sağlıklı değerlendirme olanakları sağlayacaklarını vurgulayan Başkan Kınay, açılacak ‘Akıl Fikir Evi’ ile birlikte gençlerin girişimcilik fikirlerini hayata geçirmek için onlara destek olacaklarını ifade etti.

Karabağlar Gençlik Çalıştayı’nın ardından Başkan Kınay, Mustafa Necati Kültür Merkezi’nde TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ve Tarım Ekonomisi Derneği tarafından düzenlenen “Neoliberalizmin Krizinde Tarım Politikalarını Yeniden Düşünmek” paneline katıldı. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gökh


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks