Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

2024 WFH Başkanlık Ödülü Türkiye Hemofili Derneği’nde

2024 WFH Başkanlık Ödülü Türkiye Hemofili Derneği’nde
2 Mayıs 2024 10:42
12

Dünya Hemofili Federasyonu (World Federation of Hemophilia – WFH) tarafından Madrid’de düzenlenen WFH 2024 Uluslararası Kongresi’nde; toplam 147 ülke arasından bu yıl yalnızca Türkiye’ye-Türkiye Hemofili Derneği’ne ve derneğin başkanı Prof. Dr. Bülent Zülfikar’a, “Yılın Başkanlık Ödülü” verildi!İSTANBUL (İGFA) – Türkiye’nin tüm illerinde (51 iline bizzat gidilerek, aktif şekilde) yaşayan hastalar ve aileleri ile tedaviye katkı sunan bilim insanları, sağlık hizmeti uygulayıcıları, bürokrat ve endüstri mensubu birey ve kurumlara 30 yılı aşkın süredir verdiği hizmet ve destekten ötürü ödüle layık görülen Türkiye Hemofili Derneği, Prof. Dr. Bülent Zülfikar başkanlığında kalıtsal kanama bozukluğu yaşayan kişilerin hayat kalitelerini iyileştirme adına kararlılığını ortaya koydu.

İstanbul’da 2008 yılında düzenlenen 28. Dünya Hemofili Kongresine de ev sahipliği yapmış olan Türkiye Hemofili Derneği; dünyadaki kalıtsal kanama bozukluğu olan hastalardan yaklaşık 140 bin kadarına ve onların yakınlarına “WFH Twining (eşleştirme) Programı” kapsamında, ülkelerin ilgili kuruluş ve tedavi merkezleriyle dayanışma içinde yaptığı sağlık, eğitim ve sosyal amaçlı girişimler, yardımlar ve yerinde uygulamalar, kurslar sayesinde küresel gelişime de katkı verdi.

<!–

Gözden kaçırmayın

–> Gökhan Bilgili: ‘Hasta-çalışan ilişkisinde en önemli etken doğru iletişim kurulması’ Gökhan Bilgili: ‘Hasta-çalışan ilişkisinde en önemli etken doğru iletişim kurulması’

Alanında hasta ve hasta yakınları ile sağlık insanlarını biraraya getiren Dünya Sağlık Organizasyonunun en büyük sağlık organizasyonlarından olan Dünya Hemofili Federasyonu (World Federation of Hemophilia – WFH) tarafından 21-24 Nisan 2024 tarihleri arasında Madrid’de düzenlenen WFH 2024 Uluslararası Kongresi’nde; Türkiye Hemofili Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Zülfikar, “Yılın Başkanlık Ödülü”nün sahibi oldu.

Hatırlanacağı gibi bugüne kadar, Lisans ve Lisan Üstü seviyesinde eğitimlerini sürdüren 147 Hemofili ve benzeri sorunu olan gence burs desteği veren Türkiye Hemofili Derneği’nin, aynı zamanda kanama bozukluğu yaşayan gençlerin sporda yüzme dalındaki eğitimlerine verdiği destekle, Milli Takım Avrupa’da 3.lük derecesi elde etmişti.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks