Dolar 32,3286
Euro 34,8454
Altın 2.391,08
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Bursa Araştırmaları 14’üncü kez ödüllendirildi

Bursa Araştırmaları 14’üncü kez ödüllendirildi
30 Nisan 2024 10:27
9

Bu yıl 14. kez düzenlenen Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülleri sahiplerini buldu. Akademik çalışmalarıyla ödüle değer görülen Alper Can ve Ramazan Buldu düzenlenen törenle ödüllerini aldı.BURSA (İGFA) – Bursa’nın doğal ve kültürel varlıkları ile tarihsel, sosyal ve ekonomik süreçlerinin incelenip, araştırılmasını özendirmek amacıyla Nilüfer Belediyesi, Bursa Gazeteciler Cemiyeti ve Akkılıç ailesinin 2010 yılından bu yana düzenlediği Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülleri 2023’ün kazananlarına ödülleri, Akkılıç Kütüphanesi’nde düzenlenen törende verildi.

Törene Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, Meclisi Üyeleri, Akkılıç ailesi ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Yılmaz Akkılıç’ın Bursa’ya kattığı değer ve siyasi yönüne dikkat çekti. Yılmaz Akkılıç ile uzun yıllara dayanan dostluğu olduğunu ifade eden Başkan Özdemir, “Yılmaz Akkılıç ile siyasetten dolayı uzun yıllara dayanan bir dostluğumuz vardı. Onunla yakın çalışma fırsatı da buldum ve ondan çok şey öğrendim. O bize her zaman yol gösterici oldu. O, deniz feneri gibiydi ve birçok insan onun etrafında toplanırdı. O, Bursa sevdalısı ve değer katmak için çabalayan bir insandı. Onun çabalarını unutmayacak ve mirasına sahip çıkacağız. Nilüfer Belediyesi onun çalışmalarına ve anılarına yıllardır sahip çıkıyor. Bu yıla kadar bu yarışma sayesinde birçok kitap basılmış. Bundan sonrada Bursa ve kent yaşamına değer katacak çalışmalara sahip çıkmaya, değer vermeye devam edeceğiz. Bugünde yarışmaya katılan ve dereceye girerek ödüle layık görülen isimleri kutluyorum” dedi.  

Yılmaz Akkılıç’ın kardeşi Yener Akkılıç da konuşmasında  ortaya çıkan çalışmaların Bursa için önemine dikkat çekti.

<!–

Gözden kaçırmayın

–> Sakarya'da doğanın kalbinde adımladılar Sakarya’da doğanın kalbinde adımladılar

Törende Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülleri Seçici Kurul Başkanı Feza Karaer de söz alarak yarışma süreci  ve yapılan değerlendirmeler üzerine açıklamalar yaptı.

Konuşmalar sonrasında doktora kategorisinde “Güney Bithynia’da Bir Kent: Prusa Ad Olympum” başlıklı teziyle Alper Can, yüksek lisans kategorisinde de  “İklim Değişikliğine Bağlı Deniz Seviyesi Yükselmesinin Kıyı Kırılganlık Analizi: Bursa Örneği” başlıklı teziyle Ramazan Buldu ödüllerin sahibi oldu. Tören sonunda geçen yıl ödül alan ve kitapları basılan  akademisyenler Gözde Kırlı Özer ve Sercan Eklemezler,  okurlarıyla buluşarak ödüllü kitaplarını imzaladı.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks