Dolar 32,3848
Euro 34,7861
Altın 2.398,64
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Kiraz tezgahlarda yerini almaya başladı

Kiraz tezgahlarda yerini almaya başladı
29 Nisan 2024 15:33
8

Artvin’de her hafta pazartesi günü kurulan halk pazarı tezgahlarında kirazlar da yerini aldı.

Artvin’in Merkeze bağlı Çimenli Köyünde kendi ürünlerini üreten 49 yaşındaki Pazar esnafı Melice Aksoy, köyünde kiraz sezonunun açıldığını ifade etti.

Pazar esnafına bol kazançlar dileyen Aksoy, “Bu hafta pazar tezgahına kirazı sanırım ilk ben getirdim. Bundan sonra artık herkeste olur. Köyümde kendi ürünlerimi ekiyorum. 4 yıldır pazarda satışa sunuyorum.” dedi.

Vatandaştan kiraza özlem

Vatandaşların kirazı özlediklerini ifade eden Aksoy, “Sezonun ilk kirazı. Mevsimin başında ilk yetişen meyve ve sebzelere söylenen turfanda olgunluğunda diyebiliriz. İlk haline göre tadı güzel ama daha güzelleri bunların arkasından gelenler oluyor. Vatandaşlar kirazı özlemiş. Bakan da, alan da, soran da var. Kilosunu 100 liradan satıyorum.” şeklinde konuştu.

Baraj nem oranını yükseltti”


Pazarda fiyatlar düştü! Tezgahta yeni ürünler yerini aldı

Pazarda fiyatlar düştü! Tezgahta yeni ürünler yerini aldı

Artvin’de ektiği sebze ve meyvelerinden eski verimi almadıklarını ifade eden Aksoy, eskiden daha fazla ürün çıkarttıklarını kaydetti.

Halk pazarında 4 yıldır kendi ürünlerini satışa sunan Aksoy, “Herhalde bu baraj bizi etkiledi. Artvin’de ürünlerimiz eskisi gibi çok olmuyor. Baraj nem oranını yükseltti. Ben kendimce etkilendiğimizi düşünüyorum. Eskiden daha fazla ürün çıkartırdık. Sadece kiraz olarak değil, diğer meyve ve sebzelerin açısından da değerlendirirsek fark çok, eskiden ürünlerimiz daha çok olurdu.” ifadelerini kullandı.

kiraz

Editör: Aleyna SARIGÜL MERT


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks