Dolar 28,8319
Euro 31,4832
Altın 1.896,58
BİST 7.948,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 20°C
Paz 11°C
Pts 12°C

‘Enkazdan sağ çıkarılan Merve’den aylardır haber yok! Hafıza kaybı yaşadığı düşünülüyor!’

Depremde Hatay’da enkazda çıkarılan ve yakınlarının aylardır haber alamadığı 26 yaşındaki genç kadının ablası İlknur Karaca, herhangi bir DNA eşleşmesi çıkmamasından dolayı kardeşinin hafıza kaybı yaşadığını düşünerek, umutla gelecek güzel haberi bekliyor.

‘Enkazdan sağ çıkarılan Merve’den aylardır haber yok! Hafıza kaybı yaşadığı düşünülüyor!’
REKLAM ALANI
20 Ekim 2023 11:26
146

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’da binlerce insan hayatını kaybetti. Asrın felaketinin ardından birçok insanda depremin üzerinden aylar geçmesine rağmen yakınlarından gelecek haberi umutla bekliyor. Depreme İskenderun ilçesi Mustafa Kemal Mahallesi’nde yakalanan İlknur Karaca’nın anne ve babası enkazda kalarak hayatını kaybetti.

Karaca, aynı enkazdan çıkarılan 26 yaşındaki kardeşinin enkazdan sağ çıkarıldığını ve ölümcül bir yarası olmadığını iddia etti. Herhangi bir haber alınamayan ve DNA eşleşmesi çıkmayan Ateş’in ablası Karaca, kardeşinin hafıza kaybı yaşadığını düşünerek gelecek umutlu haberi bekliyor.

Anne ve babasının depremde hayatını kaybettiğini ve kardeşinin yapılan ilk müdahalenin ardından Mersin’de hastaneye sevk edildiğini belirten Karaca, “Biz Antakya’da depremi yaşadık. Ailem İskenderun’da. Mustafa Kemal Mahallesi Mert Sarıgül sitesinde enkazdan çıkarılan kız kardeşim Merve Ateş’ten 6 Şubat’tan beri hiçbir haber alamıyoruz. İskenderun Acil 112 alıyor. Mersin Yenişehir Hastanesi’ne götüreceğiz diyerek ambulansa teslim ediyoruz. Daha sonrasında hiçbir haber alamıyoruz. Benim küçüğüm direkt oraya gidiyor. Onlar çıkarıyorlar. Biz burada yolların patlaması nedeniyle kapalı olması nedeniyle gidemiyoruz zaten annem babam siz sağ olun. Enkazdan çıkarılıyorlar ve vefat ettiler. Kız kardeşimi yaralı olarak çıkartıyoruz. İskenderun acile götürüyoruz. İlk müdahalesi yapılıyor. Doktorla görüşmeme rağmen herhangi bir ölüm riski yok. Ameliyat için Mersin Yenişehir Hastanesi’ne götürülüyor, yanına refakatçi alınmayarak. Hiçbir şekilde kardeşime hastane girişi ve kamera kayıtları yok denildi. Hiçbir şekilde telefonla irtibat ya da DNA eşleşmesine ulaşamadık. Ailemiz tarafından zaten çıkartıldı. Annem babam da aynı şekilde ailemiz tarafından enkazdan çıkartıldı. Kız kardeşim sol bacağı yaralı bir şekilde çıkartıldı ama bilinç açık şekilde çıkartıldı” dedi.

Kardeşinin kendilerine hafıza kaybı yaşadığı için ulaşamadığını düşünen Karaca, “Şu ana kadar bize ulaşmadı, hafıza kaybı yaşadığını düşünüyoruz. Lütfen görenler, duyanlar varsa fotoğrafla birlikte paylaşıldığı zaman ayakta problem olabilir. Kendi kendine konuşuyor olabilir. Yanında başkaları tarafından alıkonuluyor olabilir. Bize lütfen ulaşsınlar görenler. Kız kardeşim Merve Ateş 26 yaşında depremde enkazdan sağ çıkan kayıplardan hiçbir şekilde haber alamadık. Görenler lütfen bizlere ulaşsın” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

%d blogcu bunu beğendi:
sasinia.org vusak.org denemebonususiteler.com iklimplatformu.org