SON DAKİKA HABERİ
İstanbul’da silah ve uyuşturucu sattıkları iddia edilen 3 şüpheli yakalandı
İstanbul’da bir minibüsün içinde 15 kaçak göçmen yakalandı
Doğal gaz piyasası tarifeler yönetmeliğinde değişikliğe gidildi
Yarın seçimde oy kullanmazsam ne olur, cezası var mı 2023 kaç para?
Milli Eğitim Bakanı açıkladı: 100 öğrencisi olan her okula rehber öğretmen atanacak
İstanbul’da göçmen kaçakçılığı operasyonunda iki şüpheli tutuklandı
Gaziantep’te narkotik operasyonu: 17 kişi gözaltında
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gaziantepli şehit ve gazi çocuklarına bisiklet hediyesi
Eskişehir’de ormanlık alanda kenevir yetiştiren 3 şüpheli yakalandı
Önünü kesip araçtan indiler, eşi ve çocuğunun yanında tehdit ve küfürler yağdırdılar
İzmir’de geniş çaplı uyuşturucu operasyonu: 65 gözaltı
DGS başvuru yapma tarihleri, kaç gün sürecek? DGS başvurusu ne zaman biter?
DS 7 ailesinin en üst versiyonu ‘e-Tense 4X4 360’ Türkiye’de
Edirne Pazarkule Sınır Kapısı’nda giriş çıkışlar hızlanacak
LGS sınavına girecek çocukların ailelerine ‘Evde olağanüstü hal ilan etmeyin’ uyarısı
Trakya Üniversitesi Hastanesindeki ameliyathaneler yenilendi
‘Hız yapmak’ trafik kazalarındaki başlıca kusurlar arasında
Yarın AVM’ler açık mı, kaçta açılıp kapanacak? Seçim günü AVM çalışma saatleri
Seçim günü Ankara’da bazı yollar trafiğe kapatılacak
Murat Kurum: 81 ilimize 484 millet bahçemizle 75 milyon metrekare yeşil alan kazandırdık
Dolar 20,1542
Euro 21,5544
Altın 1.258,21
BİST 4.768,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 23°C
Çar 24°C
Per 24°C
Cum 22°C

O köpeğin sahibine 2 yıl sonra büyük şok! ‘Hapis’ talebiyle dava açıldı

İZMİR’in Buca ilçesinde 2 sene önce okul çıkışı evine giderken 5 yaşındaki çocuğa ve yoldan geçen kadına saldıran tasmasız köpeğin sahibi hakkında 6 ay hapis talep edildi. Savcı tarafından hazırlanan iddianamede köpeğin sahibi hakkında ‘hayvanı tehlike oluşturabilecek şekilde serbest bırakma’ suçundan dava açıldığı öğrenildi.

O köpeğin sahibine 2 yıl sonra büyük şok! ‘Hapis’ talebiyle dava açıldı
27 Mart 2023 18:40
81

Olay 1 Ekim 2021 tarihinde Buca ilçesi Göksu Mahallesi’nde meydana geldi. Saat 12.45 sıralarına okul çıkışı evine doğru yürüyen 5 yaşındaki R.Z.’ye tasmasız bir köpek saldırdı. Bu esnada yoldan geçen başka bir kadın köpeğin üzerine atlayarak küçük kızı korudu. Köpek o kadına doğru da hamle yaparak saldırdı.

Olay sonrası köpeğin sahibi olduğu öğrenilen S.T. ise köpeği olay yerinden hızlıca götürdü. Anne D.Z. ise polis merkezine giderek köpeğin sahibi S.T.’den şikayetçi oldu.

Köpeğin sahibi S.T.’nin ilk ifadesinde, köpeğin oyun oynamak için çocuğun üzerine gittiğini söylediği, sağlık karnesi ve aşılarının tam olduğunu ve çocuğa zarar vermediğini söylediği öğrenildi.

Olay anını görüntüleyen bir apartmanın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntüde, çocuklu kalabalık grubun yürüdüğü esnada bir köpeğin geldiği, çocuğa doğru saldırdığı, köpeğin saldırdığını gören yoldan geçen diğer vatandaşların koşarak yardıma gitmesi ve çocuğu kurtarmaya çalıştığı, bu esnada köpeğin yardıma koşan kadına da saldırdığı anlar yer aldı.

Yürütülen soruşturmada, şüpheli S.T.’nin köpeğini kontrol altında bulundurmasının zorunlu olduğu, özellikle küçük çocukların eğlenmek, sosyalleşmek ve spor yapmak amacıyla güvenli huzurlu şekilde bulunduğu ortamlarda köpeğin serbest bırakılmasının diğer insanların huzurunu kaçıracağı vurgulandı. Şüpheli S.T.’nin sahibi olduğu köpeğin 5 yaşındaki kızın üzerine saldırmasına sebep olduğu ve çocuğun korku, panik, endişeyle kaçtığı belirtildi. Şüphelinin başkalarının hayatını tehlike oluşturacak şekilde köpeğini serbest bırakarak ‘hayvanı tehlike oluşturabilecek şekilde serbest bırakma’ suçunu işlediği kaydedilirken savcı tarafından hazırlanan iddianamede şüpheli S.T.’nin 6 aya kadar hapsi istendi. İddianame 27. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirken, S.T. önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.